Mitä ottaa huomioon kun ostoslistallasi on riistakamera

Riistakameroiden avulla metsänhoitajat ja metsästäjät ovat perinteisesti tarkkailleet ympäröivän metsän elämää. Nämä kamerat ovat säänkestäviä ja toimivat paristoilla tai akuilla. Riistakameroiden toiminta perustuu liikkeentunnistukseen, tunnistin havaitsee jos villieläin tai ihminen kulkee kameran ohitse. Silloin kameran liiketunnistin reagoi liikkeeseen ja kamera tallentaa videokuvaa tai yksittäisiä kuvia tietyin väliajoin. Riistakameran liikkeen perusteella aktivoidun videokuvauksen pituus ja laatu pystytään myös usein määrittämään erikseen. Riistakameroissa on muistikortit, jotka tallentavat videot kameraan. Koska kamera aktivoituu vain, kun liikettä havaitaan, akut voivat kestää useita viikkoja tai kuukausia ilman latausta tai pattereiden vaihtoa.

Riistakamerat asennetaan kiinni yleensä puihin tai pensaisiin - riistakamerat ovatkin usein kevyitä ja kooltaan sopivia tällaiseen kuvaustarkoitukseen. Infrapuna-LED ominaisuus mahdollistaa laadukkaan kuvan myös pimeällä. Uusimmissa riistakameroissa on myös mahdollisuus välittää kuvamateriaalia esimerkiksi matkapuhelimeen niille suunnatun sovelluksen avulla, joten voit seurata kameran kuvaa myös reaaliajassa.

Riistakamerat soveltuvat hyvin myös valvontakameroiksi

Riistakamerat soveltuvat hyvin valvontakameroiksi useastakin eri syystä. Ne ovat usein pienikokoisia, ja ne on suunniteltu huomaamattomiksi. Kameran kiinnitys onnistuu usein helposti melkeinpä minne vain ja riistakamerat on suunniteltu jo valmiiksi ulkokäyttöön. Riistakamerat eivät myöskään vaadi ulkoista virtalähdettä ja kamerat ovat helposti saatavilla. Muutenkin riistakamerasta löytyvät kaikki valvontakameralta vaadittavat ominaisuudet, kuten laadukkaat liikkeentunnistimet ja hyväresoluutioiset kamerat.

Ota nämä asiat huomioon kun olet hankkimassa riistakameraa

Kun ollaan harkitsemassa riistakameran ostoa, on muutamia asioita jotka on hyvä huomioida. Tässä kappaleessa käymme läpi muutamia termejä mitkä liittyvät riistakameran hankintaan. Kamerat, joiden akun kesto on pitkä, säästävät rahaa kameran käyttöiän aikana. Akuilla on myös parempi käyttöikä kylminä talvikuukausina. Kun käyttää akkua, et myöskään joudu kierrättämään käytettyjä paristoja. Laukaisuaika eli nopeusaika, tarkoittaa viivettä, joka kuluu siitä, kun kamera havaitsee liikkeen ja alkaa sen jälkeen ottamaan kuvaa. Palautumisaika on se, kuinka nopeasti kamera pystyy tallentamaan ensimmäisen kuvan ja olemaan valmis ottamaan toisen kuvan.  Tämä ominaisuutta ei toki ole kameroissa, jotka kuvaavat videokuvaa.

Tunnistusalue on alue, jolla kamera pystyy havaitsemaan liikkeen ja ottamaan kuvan. Sen määrittävät kaksi tekijää ovat tunnistusleveys ja tunn.istuskorkeus. Tunnistusalue siis määrittää miten laajalta alueelta voit kuvata riistakamerallasi. Riistakamerat tarjoaa esimerkiksi Eräkala verkkokauppa.


jaa